Haveredskaber: Vælg de rette redskaber til beskæring og trimning

Hvilke haveredskaber passer til hvilke opgaver? Ved hjælp af de rette beskæringsredskaber kombineret med de rette teknikker kan du hjælpe dine træer og buske med at vokse og trives. Læs vores tips til, hvordan du finder de rette beskærings- og trimningsredskaber til din have.

Haveredskaber: Vælg de rette redskaber til beskæring og trimning

Hvilke haveredskaber passer til hvilke opgaver? Ved hjælp af de rette beskæringsredskaber kombineret med de rette teknikker kan du hjælpe dine træer og buske med at vokse og trives. Læs vores tips til, hvordan du finder de rette beskærings- og trimningsredskaber til din have.

Sådan vælger du den rette type beskæringsredskab

Tre hovedpunkter til valg af det rette beskæringsredskab:

  1. Beskæresakse er ideelle til at beskære grene, der er tyndere end ens tommelfinger.
  2. Grensakse er ideelle til at beskære grene, der er tyndere end ens håndled.
  3. Hvis du skal beskære tykkere grene, så brug en beskæresav.

En kvinde holder Fiskars beskæresaks i hånden.

Beskæresakse

Beskæresakse bruges til at beskære tyndere grene (mindre en 2,6 cm i diameter) på buske og træer. Der findes to typer af beskæresakse: med sideskær og modskær.

Bemærk! Prøv ikke på at klippe tykke grene over med beskæresakse, da beskæringsstedet ikke vil blive pænt, og helingen bliver vanskeligere.

Fiskars’ beskæresakse med sideskær

Beskæresakse med sideskær passer bedst til levende træer. De har to skær (som på en saks). Resultatet er et pænt og lige beskæringssted, som heler hurtigt.

Fiskars’ beskæresakse med modskær

Beskæresakse med modskær passer bedst til døde planter og grene samt tørt træ. De har et enkelt skær, der skærer igennem den tørre gren ned mod en flad amboltformet del. De bør ikke bruges til beskæring af friskt træ, da grenene nemt bliver knust mod den amboltformede del, og beskæringsstedet vil hele langsomt.

X-series™ beskæresakse

X-series™  beskæresaks med sideskær, der giver et rent snit på friske planter og grene med en diameter på op til 2,6 cm. PowerGear™-teknologi, som tredobler kraftudvekslingen og dermed øger klippekraften. Model P961 er med sideskær optimeret til mellemstore og store hænder. Model P921 er ligeledes med sideskær og optimeret til små og mellemstore hænder. Model 941 er med modskær, der giver renere klip, når du beskærer døde planter og grene med en diameter på op til 2,4 cm. Der er 25 års garanti på alle 3 modeller.

Plus™ beskæresakse

Plus™ beskæresaks med sideskær P721, der giver et rent snit på friske planter og grene med en diameter på op til 2,4 cm. Med PowerLever™ teknologi, som øger klippekraften. Plus™ beskæresaks med modskær P741, der giver et renere klip, når du skærer døde planter og grene med en diameter på op til 2,4cm. Med PowerLever™ teknologi, som øger klippekraften.

Solid™ beskæresakse

Solid™ P341 beskæresaks med sideskær, der giver et rent snit på friske planter og grene med en diameter på op til 2,0 cm. Det “solide valg.” Optimeret til store hænder. (P321 er optimeret til hænder i mellemstørrelse). Solid™ P361 beskæresaks med modskær, der giver et renere klip ved beskæring af døde vækster med en diameter på op til 2 cm. Det "solide valg". Optimeret til store hænder.

Se alle

Grensakse

Med en grensaks kan du nemt beskære grene med en tykkelse på op til 5,5 centimer på større buske og træer. Takket være deres lange håndtag er Fiskars’ grensakse tillige ideelle til beskæring af tyndere grene. Der findes to typer af grensakse: med sideskær og modskær.

Se alle

Hækkesakse

Hækkesakse gør det nemt at trimme og klippe hække samt formgive planter. Fiskars hækkesakse er udstyret med en række teknologier, der maksimerer klippekraften, samt andre innovative funktioner, der er designet til at forbedre den samlede ydeevne og ergonomi, så du let kan klippe igennem tykke grene.

Se alle

Topsakse

Topsakse kan bruges til beskæring af grene, selv de højtsiddende. Med en topsaks kan du også nemt nå ind i større buske eller buske med torne, og du kan beskære grene med en tykkelse på mere end tre centimeter. Der findes to typer af topsakse: med sideskær og modskær.

Se alle

Beskæresave

Beskæresave er designet til nemt at beskære grene, der er for tykke eller for højtsiddende for grensakse og beskæresakse. De fleste beskæresave er håndholdte, men hvis du har brug for at beskære tykkere grene i en trækrone, kan du bruge en beskæringssav med teleskopskaft.

Se alle

Havesakse og snips

Havesakse og snips er praktiske haveredskaber, når du skal beskære stauder, blomster og krydderurter eller trimme planter. De har langtidsholdbare præcisionsslebne blade i rustfrit stål, der sikrer rene, sunde snit på planterne.

Se alle