Kogegrej med og uden belægning – hvad er forskellen?
Når du skal vælge nye pander og gryder, handler det om at finde det kogegrej, der passer bedst til dine behov. Hvis du er i tvivl, så tag et kig på vores tjekliste med fordele og ulemper ved stegepander med og uden belægning.
Kogegrej med og uden belægning – hvad er forskellen?
Når du skal vælge nye pander og gryder, handler det om at finde det kogegrej, der passer bedst til dine behov. Hvis du er i tvivl, så tag et kig på vores tjekliste med fordele og ulemper ved stegepander med og uden belægning.
Pander med belægning
Fordele
- Bruger- og rengøringsvenlige
- Perfekt til klæbrige madvarer og ingredienser, f.eks. æg og flødebaserede saucer.
- Kræver kun lidt eller ingen olie eller smør til madlavning
Ulemper
- Høje temperaturer kan beskadige belægningen
- Pander med PTFE-belægning skal udskiftes, så snart belægningen begynder at blive slidt eller får ridser
Bonustip: For at få din pande med belægning til at holde længere skal du kun bruge køkkenredskaber i silikone, plastik og træ, når du laver mad.
Pander uden belægning
Fordele
- Ekstremt varmebestandige
- Meget slidstærke, ubegrænset levetid ved korrekt pleje
- Bruger- og rengøringsvenlige
- Særligt velegnede til stegning af f.eks. bøffer
- Stegepander uden belægning kan bruges med alle slags køkkenredskaber, inklusive redskaber af metal; ridser påvirker ikke pandens ydeevne.
Ulemper
- Pander uden belægning kan med tiden udvikle harmløse pletter; karakteristisk for rustfrit stål
- Det anbefales altid at bruge olie/smør, når du laver mad på pander uden belægning, for at forhindre maden i sætte sig fast.
Vidste du det? Sammenlignet med pander med belægning kan stegepander uden belægning give en fin stegeskorpe ved lavere temperaturer, hvilket sparer energi.