Kogegrej med og uden belægning – hvad er forskellen?

Når du skal vælge nye pander og gryder, handler det om at finde det kogegrej, der passer bedst til dine behov. Hvis du er i tvivl, så tag et kig på vores tjekliste med fordele og ulemper ved stegepander med og uden belægning. 

Kogegrej med og uden belægning – hvad er forskellen?

Når du skal vælge nye pander og gryder, handler det om at finde det kogegrej, der passer bedst til dine behov. Hvis du er i tvivl, så tag et kig på vores tjekliste med fordele og ulemper ved stegepander med og uden belægning. 

Pander med belægning

Fordele

  • Bruger- og rengøringsvenlige
  • Perfekt til klæbrige madvarer og ingredienser, f.eks. æg og flødebaserede saucer.
  • Kræver kun lidt eller ingen olie eller smør til madlavning

Ulemper

  • Høje temperaturer kan beskadige belægningen
  • Pander med PTFE-belægning skal udskiftes, så snart belægningen begynder at blive slidt eller får ridser

Bonustip: For at få din pande med belægning til at holde længere skal du kun bruge køkkenredskaber i silikone, plastik og træ, når du laver mad.

All Steel

Pander uden belægning

Fordele

  • Ekstremt varmebestandige
  • Meget slidstærke, ubegrænset levetid ved korrekt pleje
  • Bruger- og rengøringsvenlige
  • Særligt velegnede til stegning af f.eks. bøffer
  • Stegepander uden belægning kan bruges med alle slags køkkenredskaber, inklusive redskaber af metal; ridser påvirker ikke pandens ydeevne.

Ulemper

  • Pander uden belægning kan med tiden udvikle harmløse pletter; karakteristisk for rustfrit stål
  • Det anbefales altid at bruge olie/smør, når du laver mad på pander uden belægning, for at forhindre maden i sætte sig fast.

Vidste du det? Sammenlignet med pander med belægning kan stegepander uden belægning give en fin stegeskorpe ved lavere temperaturer, hvilket sparer energi.

All Steel pure