Hvordan rengør du knive bedst?

Knive er det mest brugte køkkenredskab. Det er vigtigt at holde dine favoritknive rene og skarpe, så de er gode og sikre at anvende. Læs vores tips til, hvordan du rengør og vedligeholder Fiskars-knive rigtigt og forlænger levetiden på dine foretrukne køkkenknive.

Rengøring af knive

Håndvask:

Norden, Titanium, Norr og Royal skal vaskes i hånden. Når du har vasket kniven, skal den skylles og tørres af med det samme. Lad aldrig knive ligge i blød.

Rengøring af knive

Maskinvask:

Andre Fiskars-knive kan vaskes i opvaskemaskinen. Men sørg for, at de ikke kommer i kontakt med andre redskaber, tallerkner eller bestik, da dette kan beskadige æggen.

I en opvaskemaskine kan der sprede sig en lille smule rust til stålprodukter. Det kan du forhindre ved at åbne lågen til opvaskemaskinen for at lade dampen slippe ud og tørre knivene af med en tør klud efter vask.

Dishwashing:

Opbevaring af knive

De fleste knive bliver sløve, hvis de lægges i en skuffe, og æggen blive beskadiget på grund af bevægelse og kontakt med andre redskaber. Du kan også risikere at komme til skade, hvis du opbevarer skarpe knive i en skuffe sammen med andre køkkenredskaber.

Placer derfor dine Fiskars-knive i en knivblok eller på en magnetisk knivskinne på væggen.

UDFORSK KNIVE & TILBEHØR
Opbevaring af knive

Slibning af knive

Det er helt normalt at skulle slibe sine knive fra tid til anden. Det er nok at slibe dem regelmæssigt, eller blot når de trænger til det.

Fiskars-knive, som er fremstillet af stål, har en hårdhed på mellem HRC 52 og HRC 56, hvilket gør dem velegnede til hverdagsbrug. Jo hårdere kniven er, des længere forbliver den skarp, men desto sværere er den også at slibe. Til sammenligning er det lettere at slibe et blødere blad, men det bliver også hurtigere sløvt.

Ud over bedre skæreegenskaber er en skarp og velholdt kniv også mere sikker.

Slibning af knive

Fiskars Roll-Sharp™

Placer Roll-Sharp™ på en jævn overflade, og træk kniven frem og tilbage gennem rillen 15-20 gange. Vask din kniv efter slibning. Har en slibevinkel på ca. 40 grader, så den passer til vinklen på de fleste køkkenknive og slibetyper. Roll-Sharp™ kan bruges til alle Fiskars-knive, undtagen Fiskars Titanium

Fiskars Strygestål/Whetstone™

Hold en slibevinkel på 26 grader, når du sliber begge sider af bladet. Brug lange, jævne strøg. Passer perfekt til knive i Fiskars Titanium-serien og andre knive med blade af titanium.

Fiskars Roll-Sharp™ Fiskars Sharpening steel/Whetstone™
Se alle

                                                

Udforsk kvalitetsknive og -tilbehør fra Fiskars

Se