Byg dit eget bivenlige hotel

Mange vilde bier har svært ved at finde ly. Solitære bier kan være effektive bestøvere, men er ikke i stand til at bygge deres egne redetunneler. Da døde træstubbe og grene med hulrum kan være svære at få fat i, kan bihoteller være en god hjælp og løsning for bierne. Her ser du nogle af vores yndlingsløsninger og -design til inspiration. Har du børn, så lad dem være med til en eftermiddag med sjov og kreativitet. 

Hold det enkelt – en træklods med små huller

Det eneste, du skal bruge, er en træklods, der er mindst 10 cm tyk. Brug et bor på 3-10 mm til at bore huller i den ene side af træet. Hullerne skal være omkring 6-10 cm dybe. De skal ikke gå hele vejen gennem træet. Monter klodsen på en væg, og byd dine første bigæster velkommen.

Hold det enkelt – en træklods med små huller

Kom i gang med et bundt bambusgrene

Har du lidt bambusgrene, du kan undvære, så skær dem i en egnet længde, og saml dem i et bundt. Og voila – hotellet er nu åbent!

Kom i gang med et bundt bambusgrene

Byd bierne indenfor – et 5-stjernet hotel for de små bevingede bestøvere

Elsker alle ikke lidt luksus? Byg en husformet træramme, og fyld de forskellige rum med stykker af bambus, træ og andre naturmaterialer. Dæk indgangen med finmasket hønsenet (5 cm) for at holde de små fugle væk. Nu er det tid til check-in!

Byd bierne indenfor – et 5-stjernet hotel for de små bevingede bestøvere

Hvor skal bihotellet hænge?

For at bierne har de bedste redebygningsforhold skal bihotellet placeres et solrigt sted, hvor hotellet er beskyttet mod vind og regn. Det bedste af det hele? På en god dag kan du holde øje med gæsterne og studere deres hektiske liv.

Se alle