Sådan bruger du pander i rustfrit stål – FAQ

Sådan bruger du pander i rustfrit stål – FAQ

Hvorfor skal jeg vælge All Steel?

  • Fiskars All Steel er en serie af kogegrej i høj kvalitet designet til hverdagsbrug. Hvis du foretrækker madlavning med pander i rustfrit stål, men er glad for non-stick-egenskaber, så har All Steel-serien det perfekte kogegrej til dig.
  • All Steel-pander kan klare højere temperaturer sammenlignet med de fleste pander med PTFE-belægning på markedet. All Steel-pander i rustfrit stål er også sikre og nemme at bruge og vedligeholde.

Hvad er en Ceratec-belægning, og hvordan virker den?

  • Ceratec° er en keramisk belægning, 100 % fri for plastik og med fantastiske non-stick-egenskaber.
  • Særligt velegnet til stegning og bruning af kød.
  • Selvom Ceratec-belægningen kan blive hurtigere slidt end de fleste PTFE-belægninger, er det stadig sikkert at bruge en All Steel-pande i rustfrit stål, selv efter at den har mistet nogle af sine non-stick-egenskaber.
All Steel

Hvordan bruger jeg en stegepande i rustfrit stål uden belægning?

  • Smør en pande uden belægning grundigt ind før hver brug, men kun når panden er opvarmet.
  • Kom en god portion madolie eller smør på panden. Vent, indtil smørret begynder at bruse, og skru så ned for varmen.
  • En stegepande uden belægning er perfekt til madlavning ved høje temperaturer, når du ønsker en sprød stegeskorpe. Men overdriv ikke; tilberedning ved lavere temperaturer forhindrer maden i sætte sig fast.
  • Desuden kan pander i rustfrit stål uden belægning give en fin stegeskorpe ved lavere temperaturer, hvilket er mere energibesparende.
  • Du kan også bruge en stegepande i rustfrit stål uden belægning til en række andre opgaver i køkkenet, f.eks. flambering, lynstegning og tilberedning af forskellige saucer.
  • Håndtaget på panden kan blive varmt. Husk at have et par grydelapper eller ovnhandsker ved hånden til at beskytte dine hænder, når du laver mad med stegepander uden belægning.
  • Lad panden køle af, før du vasker den.
  • Ovnfast op til 270 °C.
  • Velegnet til alle kogezoner, inklusive induktionszoner

Bonustip: Proteinrige madvarer, såsom tofu, hvid fisk og æg, er særligt tilbøjelige til at sætte sig fast på en stegepande uden belægning, så vær sikker på, at du altid bruger en god portion madlavningsolie eller smør. Du skal også passe på med ikke at røre i eller vende maden for tidligt. Dette gælder især for kyllingefileter.

Hvorfor skal jeg vælge All Steel Pure?

  • All Steel Pure er perfekt til dig, der er på jagt efter slidstærkt og langtidsholdbart kogegrej. Med den rigtige pleje og vedligeholdelse har en stegepande uden belægning ubegrænset levetid.
  • All Steel Pure-pander er velegnede til en lang række opgaver i køkkenet, lige fra bruning og flambering til lynstegning. Takket være deres høje varmebestandighed er All Steel Pure-pander ekstremt slidstærke.
  • En stegepande uden belægning fungerer også godt som kasserolle og er f.eks. perfekt til tilberedning af tomatbaserede saucer. Vi anbefaler dog ikke at bruge All Steel Pure-pander til mælke- eller flødebaserede saucer på grund af deres lidt klæbrige konsistens.

Hvorfor er rustfrit stål et bæredygtigt materiale?

  • All Steel Pure-pander er fremstillet af førsteklasses 18/10 rustfri stål; deres 3-lags konstruktion og tykke aluminiumskerne gør panderne mere energieffektive.
  • Rustfrit stål kan genanvendes igen og igen. Vores stegepander med og uden belægning er fremstillet af 90 % førsteklasses genanvendt rustfrit stål.
  • Rustfrit stål forlænger kogegrejets levetid takket være dets slidstyrke.

Er det nødvendigt at bruge madlavningsolie eller smør på en stegepande uden belægning?

  • For at få det bedste resultat anbefaler vi at bruge rigeligt olie eller smør, når du laver mad på en stegepande uden belægning. Vores All Steel Pure-stegepander har et unikt indgraveret mønster, der hjælper med at fordele madlavningsolien eller smørret jævnt over hele panden. Så er madlavningen ikke længere en sur pligt!

Hvordan opvarmer jeg korrekt en stegepande i rustfrit stål uden belægning?

  • Allerførst skal du lade panden i rustfrit stål uden belægning varme op et øjeblik. Hvis du tilsætter olie eller smør for tidligt eller overopheder panden, vil maden sætte sig fast.
  • Sådan finder du ud af, om panden er varm nok: Hæld et par dråber vand på panden. Tilsæt lidt mere, når vandet er kogt væk. Temperaturen er perfekt, når vanddråberne danner en enkelt kugle, som ruller rundt på panden, inden den fordamper. Fjern derefter overskydende vand, og tilsæt madlavningsolie.
All Steel pure