Mere kraft, mindre arbejde

Derfor er vores 4. generations økser et hug bedre end resten

Mere kraft, mindre arbejde

Derfor er vores 4. generations økser et hug bedre end resten

Et større og bedre udvalg end nogensinde

Takket være vores nyeste model, X21, har du nu flere økser at vælge mellem end nogensinde før. Det betyder, at uanset din størrelse, din erfaring med at bruge en økse eller diameteren på de brændestykker du skal kløve, så har vi den perfekte økse til dig. Og hvis du ofte arbejder med økser og har brug for en let økse til at kløve brændestykker hurtigt og effektivt, så er X21 lige noget for dig. Læs mere.

Et større og bedre udvalg end nogensinde

3 enkle trin til at finde den rigtige størrelse økse 

Find den perfekte økse

Trin 2. Se videoen

Når du har fået din oversigt over valgmulighederne, skal du se, hvilken økse der reelt er bedst til dig. Se videoen herunder for at finde ud af, hvordan du gør det.

Trin 1. Tag onlinetesten

Udfør onlinetesten og få en oversigt over de øksestørrelser, der passer bedst til dig. Send derefter resultatet på mail eller medbring en udskrift, når du skal udføre testen i butikken.

choose axe

Trin 2. Se videoen

Når du har fået din oversigt over valgmulighederne, skal du se, hvilken økse der reelt er bedst til dig. Se videoen for at finde ud af, hvordan du gør det. 

Trin 2. Se videoen

store locator

Trin 3. Find din butik

Der kan du se vores nyeste udvalg og foretage den endelige test, så du kan få en god fornemmelse af, hvilken øksemodel der vil være det perfekte valg til dig.

Læs mere
Trin 3. Find din butik

Sikker teknik til kløvning

Sådan kløver du brænde sikkert

Hvis din kløveblok er for lav, og du rammer ved siden af brændet, har du mindre tid at reagere i. Det skyldes den kortere afstand og øksens svingretning. Disse faktorer er med til at øge risikoen for en alvorlig benskade, så sørg altid for, at kløveblokken har en passende højde. 

Sådan sliber du din økse

Den nemmeste måde at slibe din økse på er ved hjælp af vores Xsharp-sliber. Vælg først vinklen på øksebladet, og stryg øksen vandret igennem sliberen 3-5 gange. For at sikre, at bladet er skarpt nok, kan du prøve at skære et mærke i et stykke brænde.

Sådan kløver du brænde med ét hug

Hvis du vil kløve brænde mere effektivt, skal du undgå at ramme årerne. Forsøg så vidt muligt at ramme eksisterende sprækker. Så vil det oftere lykkes dig at kløve brænde med ét hug. 

Brug af en sappie til at lave optændingsbrænde

Det kan være svært at hugge småt brænde til optænding. En hurtig og sikker måde er at holde brændet fast med en sappie i stedet for hånden.

Et større og bedre udvalg end nogensinde

X5 økse - str. XXS

Få mere at vide
Produktnummer
121123
Produktartikelnummer
1015617
European Article Numbering (EAN)
6411501211231
Bredde
13 mm
Længde
231 mm
Højde
28 mm
Vægt
560 g